Eget bröd

Fick ett ryck häromdagen och bestämde mig för att baka filmjölksbröd. Har aldrig gjort det förut, men mamma brukar göra det till jul, och det blir alltid så saftiga och goda limpor. Sagt och gjort, och det blev superbra :) Jättelätt är det oxå, bara att röra ihop och sen in i ugnen. Behöver inte jäsa alls. Toppenbra ju! :)
Tyvärr glömde jag ta bild så här kommer en från ICA:
 
Recept:
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1,5 tsk bikarbonat
 
Sätt på ugnen på 175 grader.
Rör ihop alla mjölsorterna med salt och frön.
Blanda fil med mörk sirap och biakrbonat väl i en annan bunke. Rör försiktigt ner filblandningen i mjölblandningen och rör till en jämn smet. Smörj två 1,5 liters formar (för 2 bröd) väl eller lägg nerd bakplåtspapper i dem. Fördela smeten jämt i formarna. Grädda i 1,5 timmar i nedre delen av ugnen. Täck med folie mot slutet om de blir för bruna. Känn med sticka att de är torra. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.
(På bilen är det aprikoser i, och man kan även ha i t.ex. hasselnötter och russin oxå om man vill ha ett fruktbröd)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: